Ha költözéshez készül a család, a legfontosabb a testi-lelki felkészülésen túl a csomagolás. Az egyes bútorokat, tárgyakat és más értékes holminkat szeretnénk ha sérülésmentesen odaérnének az új otthonunkba.

Hívjunk költöztetéssel foglalkozó céget

A költöztető cég mindent megtesz, amit csak lehet, hogy a költözés során megóvja a rá bízott csomagokat ám azok megóvása érdekében mi magunk is tehetünk.
Próbáljuk otthon befogni az egész családot, hogy segítsen. Ki-ki a saját maga szobájában pakoljon össze és logikus sorrendben dobozoljon. Célszerű a dobozokat felcímkézni. Jó tudni, már a dobozról, hogy az melyik szobához tartozik, illetve hogy éppen törékeny dolgokat tartalmaz-e.

Óvjuk a törékeny tárgyakat a költözés során

A kényesebb üveg vázákat, porcelán étkészleteket, csészéket és bögréket mindig egy helyre pakoljuk. Bevett szokás, hogy a poharakba egy-egy újságpapírt gyűrünk, így tompítva a rázkódást és az apróbb ütést ami éri szállítás közben. A legjobb, ha egymásba illesszük a kávés poharakat, bögréket és poharakat is ha a kialakításuk ezt lehetővé teszi, de ilyen esetben is egy-egy újságpapír lappal válasszuk el őket. Az értékesebb „kincseket” akár a boltban vásárolható buborékos fóliával is körbevehetjük és a dobozokat habszivaccsal vagy töltő réteggel szórjuk meg. Ennek olcsóbb változata ha gombócokba gyűrt újságpapírral tömjük ki az üres részeket a törékeny tárgyakat tartalmazó dobozokban.

A zsák kontra doboz kérdés

Sokan tanakodnak, hogy vajon a zsákolás vagy a dobozolás a jobb választás költözés során. A dobozok előnye, hogy a kartonlapok úgy lettek kialakítva, hogy eleve tompítják az ütéseket, így a keményebb, sérülékenyebb vagy törékeny tárgyakat érdemes dobozolni a fent ecsetelt tompító eljárással együtt. A ruhákat, függönyöket, ágyhuzatokat és más textíliákat (amelyek nem kényesek) érdemes zsákolni és helytakarékosság miatt jól összetaposva, vákuumot keletkeztetve minimális helyűre összenyomni. Így kevesebb fordulóval is megjárjuk az áttelepülést.

Hasonló bejegyzések