Ahol a Kisalföld az Alpok láncaival találkozik, páratlan tájkép tárul elénk. Az ország nyugati határa és a Rába között elterülő vidék – a mai Vas megye nyugati fele – számtalan természeti és történelmi kincset őriz. Ha ezen a környéken szeretnénk néhány napos kirándulást tenni, nem szükséges a testi és szellemi feltöltődést különválasztanunk.
Egymástól ugyanis csupán néhány kilométerre megtalálhatjuk a szűk utcás, századelős városképet mutató településeket és a Magyarország-szerte jó hírnévvel bíró gyógyfürdőket.
Most – képzeletbeli – nyaralásunk központjának az ország leghűvösebb pontját, Kőszeget választottuk, ahol a város szívében mind a luxusszolgáltatásokat nyújtó hotelekben, mind a családias vendégházakban kipihenhetjük fáradalmainkat. Egy-két napot szánunk a város érdekességeinek feltérképezésére: megtekintjük a Jurisics teret, az ott álló városházát – amiről köztudott, hogy az ország legrégebbi, mai is városházaként működő épülete -, elsétálunk a nemrég felújított és újra látogatható Jurisics várhoz, és ha időnk engedi, bejárjuk az arborétumot is.

Kőszeg főtere

Kőszeg főtere

Ha már Kőszegen vagyunk, kihasználjuk, hogy autóval alig fél óra utazással két gyógyfürdőt is elérünk: Bük/Bükfürdőt és a sárvári gyógyfürdőt. Bük városa 1957-ben kőolajat keresett, gyógyvízre bukkant; Bükfürdő azóta már az ország második legnagyobb gyógyfürdőjévé vált. Családostul is felkereshetjük, hiszen a komplexum a gyógyulni vágyó nagyszülőkön át egészen a pancsoló kisgyermekekig mindenkinek az igényét maximálisan kielégíti. Bár kissé magasabb árakkal, de hasonló minőségi szolgáltatásokkal vár minket Sárvár. Több felmérés szerint a megyei fürdőzők egyik legkedveltebb célpontja a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, amelyhez a víz tisztasága, a számtalan hétvégi sportverseny és zenés produkció, valamint a környékbeli szálláshelyek minősége is jelentősen hozzájárul.
A Kőszeg-Bük/Bükfürdő-Sárvár háromszög élményekben gazdag hétvégét ígér mindenki számára, keljünk hát útra!

Hasonló bejegyzések