Tény és való, nagyteljesítményű gépek nélkül ma már nem igazán tudnánk létezni. A folyamatos fejlődésnek hála ezek a készülékek minden igényt kielégítenek, és a kicsitől a nagy vállalkozásokig ellátják a feladataikat. Vásárláskor azonban felmerül a kérdés, hogy újat szabad csak venni, vagy a használt is jó?

Szervervásárlás előtt

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a szervervásárlás nagy kiadás. Mindenképpen érdemes kalkulációkat végezni, hogy mekkora büdzsé van rá. Amennyiben a régi gépeket lehetőség van felújítani, nem biztos, hogy az új vásárlás a legjobb megoldás. Gondoljuk végig, hogy kell-e egyáltalán vásárolni gépet, vagy megfelelő megoldás lenne-e mondjuk a bérlés vagy a lízingelés. Amennyiben a vétel mellett döntünk, akkor el kell döntenünk, hogy belépő szintű szerverre van szükség, középkategóriásra, vagy nagyvállalatira.

Használt vagy új?

Vannak dolgok, amikből az emberek nem vesznek, vagy nem szívesen vesznek használtat. Ilyenek például a különféle háztartási gépek, de sokan akár ruhát sem vásárolnak turkálóból. A szervergépek ilyen szempontból egy teljesen más kategóriát képviselnek, mivel nyugodt szívvel megvásárolhatók használt állapotban is. Miért? Ennek rendkívül egyszerű oka van, mert pont ugyanolyan jó, mint az új. Egy nagy különbség van, még pedig az ár.
Akik nem szeretnének nagyon mélyen belenyúlni a cégpénzbe, ugyanakkor saját gépet terveznek venni, számukra ez a legjobb választás. Egy dolgot azonban fontos megjegyezni, amennyiben használt szervergép megvételére adjuk a fejünket: lehetőleg kerüljük a különféle klasszikus apróhirdetési portálokat (kivéve természetesen, ha az szakmai oldal apróhirdetési részlege) vagy aukciós oldalakat. Mindenképpen olyan boltban vagy webáruházban vásároljunk, ami erre szakosodott, így biztosan tudnak majd nekünk segíteni a szakemberek, és nem fogunk mellényúlni.

Hasonló bejegyzések