Mindenki hallotta már az outlet kifejezést, de nem mindenki van tisztában vele, mit is jelent.Sokan abban a tévhitben élnek, hogy az outletekben csak és kizárólag használt ruhák vannak, vagy selejtes, gyári hibás termékeket árulnak, pedig ez nem így van.

Az ilyen jellegű shopokba vagy üzletekbe olyan termékek kerülnek, amelyeket általában kollekció frissítés miatt már senki nem vásárol meg. Ezek lehetnek ruhaneműk, pólók, cipők, kiegészítők, de akár sporttal kapcsolatos termékeket is meg lehet szerezni rendkívül kedvező áron.

Outletek

Vegyünk például egy ruházati boltot, ahová rendszeres időközönként kerülnek új darabok az évszaknak, trendeknek megfelelően. A megmaradt ruhákat a boltok vagy visszaküldik oda, ahonnan érkeztek, vagy továbbítják outlet üzleteknek és webshopoknak, így a gyártók is újra értékesíteni tudják a termékeket, és nem kell a kukában végezniük. Ugyanez vonatkozik bármilyen más jellegű outlet üzletre is, a legújabb darabok kiszorítják a régebbieket.

Milyen termékeket lehet ott venni?

Kiszorult, nem a legfrissebb kollekcióból való termékeket lehet megvásárolni. Ezek a termékek márkás darabok, teljesen újak, nem használtak Az outlet darabokra is ugyanúgy jár garancia, ha webáruházban vásároljuk, és természetesen becserélik a nem jó méretű, vagy hibás termékeket is.

Kiknek érdemes outletben vásárolni?

Akik szeretik a márkás termékeket, de nem akarják túlságosan mélyen kinyitni a pénztárcájuk a legújabb darabokért, nekik érdemes körbenézni az outletekben. Tévhit, hogy a kollekcióból kifutott termékek kizárólag gagyik lehetnek. Sokak fejében megfordul a gondolat, hogy hiába márkás a termék, biztosan van valami oka, amiért nem vásárolták meg az eredeti üzletben a vásárlók. Egyáltalán nem biztos, hogy a ruha csúnya, az elektronikai eszköz gagyi, inkább arról van szó, hogy túl sokat rendelt belőle a bolt, és végül a nyakukon maradt.

Míg egy élelmiszerboltban a lejárt termékeket kidobják, addig a “lejárt”, tartós termékeket, ruhákat, cipőket, elektronikai eszközöket, lakberendezési tárgyakat lehet továbbítani olyan üzletekbe, amelyek erre specializálódtak. Néha csak néhány száz forintot lehet megspórolni, de a szemfülesek akár komoly ezreket is hagyhatnak a tárcájukban.

Hasonló bejegyzések