A térköveknek számtalan felhasználási módja ismert. Elsősorban beton helyettesítőként használják járdák, sétányok, utak kialakítására, de akár lépcsőfokok, autófelhajtók és füves, elválasztó felületeiként is alkalmazhatóak. Mára már számtalan formában, színben és méretben kaphatóak és sok helyen beszerezhetőek.
Az ízléses, stílusos megjelenésük gyönyörű hatást kelt otthonainkban is, ezért gyakran használják a kert megszépítésére is.
Nem csak szépek, de hasznosak is. Hiszen esős időben a sártól védik cipőinket és lábainkat. Másrészről pedig az erózió csökkentésében is nagy szerepet játszanak. Az otthoni felhasználásban általában a kis méretű térköveket szokás alkalmazni például díszes utak, járdák kialakítására, de kaphatóak nagyobb lapok, oszlopok is, amivel kerítésszerű masszív fal építhető.
A márvány és gránit anyagú darabokat virágágyások köré építik díszítő elemként, amely képes megvédeni kedvenc növényünket a kisebb rágcsálóktól és a gyomnövényektől is.

A térkövek, mint a kertrendezés alapanyagai

Nem csak az udvarunkban lévő utak, lépcsők és autóbeállók alakíthatóak ki térkövek segítségével, hanem a kerti növényzet elválasztó elemeként is csodálatos észtétikus hatást érhetünk el velük. Attól függően, hogy milyen típusú követ használunk, különböző hatásokat érhetünk el. Apró trükk, de ha azonos színű térköveket alkalmazunk mint amilyen a házunk, akkor olyan hatást érhetünk el vele, mintha a ház meghosszabbítása vagy szerves része lenne térkővel kirakott terült is.
Kertünket gyönyörűbbé varázsolhatjuk, ha egymást kiegészítő színű térköveket használunk fel különböző méretekben. A térkövek felülete és mérete azonban rendkívül fontos. Elsősorban azok anyagára kell figyelnünk, amelyek medence köré épülnek vagy teraszról indulnak. Nedvesség esetén ugyanis balesetveszélyes lehet rálépni egyes mutatós darabokra. Ha már megálmodtuk és megterveztük álmaink kertjét és udvarát, nézzünk körbe a piacon, hol éri meg leginkább beszerezni a nagyobb mennyiségű térkövet.

Hasonló bejegyzések