Napjainkban egyre több készülék megy át modernizáláson, aminek az eredménye, hogy kevesebb időbe telik a használatuk. Érdekes, hogy miközben a nagyszüleink mindent maguknak csináltak meg, és maradt idejük a családra, addig mi csak bekapcsolunk bizonyos gépeket, de még így is folyton rohanunk.

Úgy tűnik, hogy ez ellen nem lehet mit tenni, így jobb, ha elfogadjuk a tényeket, és mi is beállunk a modernizált eszközök sorába.

A ruhák és a tányérok tisztítása után ma már a padló takarítását is rábízhatjuk a technológiára. A porszívózó és felmosó robotok csak pár éve jelentek meg, azonban egyre több háztartásban tartják a frontot helyettünk. Igazából egy kör alakú gépről van szó, ami nem foglal nagy helyet, és a telefonunkon keresztül tudjuk irányítani.

Ahogy mindig, itt is választhatunk olcsóbb és drágább készüléket, így néhány extra funkciókat is tartalmaz. A legtöbben úgy tartják, hogy ha már vesznek egyet, akkor olyanra költenek pénzt, amelyik felmosni is tud, és a folytonos körbe-körbe menés helyett térképet készít az otthonunkról.

Mire figyeljünk a robot mellett?

Egy robot nagyjából 45 perc alatt fog felporszívózni egy 70 négyzetméteres lakást. Ha egyszerre választjuk ki a porszívó és felmosó funkciót, akkor 1 óra alatt lesz kész, viszont segítenünk kell a munkáját. Ez úgy tehetjük meg, hogy mindent felszedünk a földről, eldugjuk a zsinórokat, függönyöket, és az olyan apró lógó tárgyakat, amikbe belegabalyodhatna.

Szintén javasoljuk, hogy inkább legyünk otthon a takarítás közben, így, ha véletlenül fennakad valamiben, akkor gyorsan a segítségére siethetünk.

A takarító robotok kényelmes megoldást biztosítanak a mindennapos használathoz, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy nem feltétlenül precízek. A sarkak és apró hézagok elérhetetlenek, így azt manuálisan kell kitakarítanunk.

Jó tipp, ha a gép bekapcsolása előtt gyorsan végig szaladunk a lakáson, és minden apró sarkot portalanítunk. Ezután a robot kényelmesen végezheti a munkáját, mi pedig közben elláthatjuk az egyéb feladatainkat. Sose feledkezzünk meg a robot tisztításáról.

Hasonló bejegyzések