A szalagfüggöny az egyik legnépszerűbb beltéri árnyékoló, hiszen nagyon dekoratív, rengeteg szín közül lehet választani, ráadásul nemcsak sötétíteni lehet vele, hanem kitűnően funkcionál térelválasztóként is. Egyre többen választják ezt a fajta árnyékolót otthonaikba, de nagyon sok más helyen, például irodákban is ezzel sötétítenek.

A szalagfüggönyök bár nem igényelnek speciális tisztítást, ha sokáig elhanyagoljuk, és makacs foltok jelennek meg, már speciális tisztítógépre és/vagy szakemberre lesz szükség.

További Árnyékolástechnikai termékek

Még több tipp..

Hogy ezt elkerüljük, időről időre tisztítsuk meg a szalagfüggönyt. Óvatosan kell bánni a lamellákkal, ugyanis roppant sérülékenyek, különösen a mosógépben való mosásnál vagy a kádas áztatásnál. Az ilyen folyamatok során a lamellák sérülhetnek, elgörbülhetnek, így több kárt teszünk benne, mint amennyi hasznot szerezhetünk.

Ha mégis ezt a módszert válasszuk, akkor szükség van fehérítőre, például Domestosra. A szalagfüggönyt érdemes felcsavarni és leszerelni a lamellákat, így nem zörög a mosógépben. Amennyiben kádban akarjuk mosni, legalább hat órát hagyjuk ázni, hogy eltűnjenek a szennyeződések.

Aki nem szeretnének egyik fenti megoldáshoz sem folyamodni, akkor elég lesz egy nedves vagy száraz rongyra, amivel egyenként végigtörölgetjük a lamellákat. Bár portaszító réteg van a lamellákon, ez a makacsabb szennyeződéseket nem képes eltüntetni. A lustábbak megpróbálkozhatnak a porszívóval is, egyszerűen csak végig kell szívni az egész felületet. Ezzel a megoldással bánjunk óvatosan, nehogy megsérüljenek a lamellák.

A karnist is érdemes megtisztítani a szennyeződésektől. Ajánlatos enyhén szappanos vízzel áttörölgetni. Súrolni, súrolószert használni nem szabad.

A szalagfüggönyök rendszeres ápolása elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú évekig megőrizze színét és szépségét. Nincs konkrét időtartam arra vonatkozólag, hogy milyen gyakran érdemes a tisztítást elvégezni, akkor csináljuk, ha már úgy érezzük, hogy megérett a tisztításra.

Hasonló bejegyzések