A kutatóknak sem sikerült még a mai modern technikák segítségével sem feltárni a szerelmi érzést. Épp ezért előidézni sem tudjuk csak úgy. Talán abban biztosak lehetünk, hogy szexuális vonzalom létrejöhet két ember között szerelmi szálak nélkül is. Mai rohanó világunkba, legalább egy olyan ismerősünk biztosan akad aki kimondottan szexuális kapcsolatot tart fent.

Így vagy úgy, de a felek csupán a kémiára hagyatkozva keresik egymás társaságát. De az ilyen kapcsolatot ápoló emberek is azon a véleményen vannak, hogy a szexuális együttlét gyönyöre fokozható ha szerelmesek vagyunk a másik félbe. Az ilyen együtt lét nem csak testünk intim részeit dolgoztatja meg, hanem hatással van az érzékünkre és képzeletünkre is.

Bármennyire hihetetlen a kutatók szerint a legfontosabb pár-választó szervünk az orrunk. Az orrunkban található szaglóhám közvetlen kapcsolatban áll az agyunkkal. Emiatt van, hogy egy kellemes illat azonnal érzelmeket vagy emlékeket kelt bennünk. Nyilván mindenki tisztában van a testszag szerelemgerjesztő, vagy épp eltaszító hatásával. Minden ember testszaga legalább annyira egyedi mint az ujjlenyomata. Az emberi izzadtság úgynevezett feromonokat tartalmaz, ami kifejezetten nyugtatóhatással bír az ellenkező nem érzékszerveire.

A képzelet a szexualitás legfontosabb segédeszköze

A másik pedig ez: megnézem

Gondolataink fizikai állapotunktól függetlenül fokozhatják, vagy épp akadályozhatják a szexuális ingerlékenységünket. Ha valaki görcsösen ragaszkodik ahhoz, hogy minél előbb megtalálja élete szerelmét, gyakran ütközhet akadályokba. Egész egyszerűen ne zárkózzunk el a szerelem lehetőségétől, de ne azon aggódjunk folyamatosan azon, hogy mikor és kinek a személyében élhetjük át ezt a csodálatos élményt. Egy szerelem sem tart örökké. A szerelem feladata a párválasztás. A párválasztás feladata pedig akaratunk ellenére is a gyerek nemzés lehetőségének az alappillére. Miután megtaláltuk a nagy Ő-t, teljesen normális ha a perzselő érzelmek kicsit csökkennek.

A férfiak körében a pár választás során a vizualitás nagyobb szerepet kapnak mint a nőknél. Egy férfinak a szexuális izgatottság eléréséhez is sokkal kevesebb inger kell. Tudományos alapokkal magyarázható ez a különbség is. Egy nő számára semmi értelme annak, ha egy szembe jövő férfi iránt szexuális vonzalmat alakít ki. A tudományos magyarázat itt is az ösztönökben van, hiszen tudat alatt is befolyásoló tényező a terhesség, a gyerek nemzés és a jövőkép kialakítása.

Ezért van a nőknek sokkal nagyobb szüksége a szerelmi szálakra, hogy lelkileg is vonzónak találja az ellenkező nemet. Gyakran az orvosok a szerelmi érzelmeket a csokoládé iránt kimutatható érzésekhez hasonlítják. Az agyban felszabaduló dopamin és efea hatását is kifejti egy jó illatú, gusztusos csokoládé, ugyanúgy mint egy szerelmi vonzalomkor.

Hasonló bejegyzések