Az egészséges ember könnyen felismerhető, legyen szó akár fizikai, akár szexuális egészségről. Miközben a fizikai jólétünknek látható jelei vannak, sokan nem tudják, hogy milyen az intimitásuk minősége. Összegyűjtöttünk pár biztos pontot, ami elárulja, hogy nálatok is minden a legnagyobb rendben.

Jól érzed magad?

Az első, hogy jól érzed magad. Nem rettegsz a másik pillantásától, nem azon gondolkodsz, hogy milyen kicsi vagy milyen nagy, és nincsenek impotenciáról szóló rémálmaid. Le mered venni a ruhádat a másik előtt, és ha jobban kibuggyan a hasad a kelleténél, akkor tudsz nevetni rajta. Ehhez persze arra is szükség lesz, hogy meg legyél elégedve a kinézeteddel. Önbizalom nélkül a szexuális egészséged fog károsulni, és a párválasztás is sokkal nehezebb.

Ha úgy érzed, hogy a fenti felsorolás egyáltalán nem igaz rád, akkor itt az idő a változtatásra. A hölgyeknél az álomsúly és egy kis sminkelés hatalmasat dob a közérzeten, azonban nagyon fontos, hogy belül kezdjünk el építkezni. Rengeteg önbizalommal kapcsolatos könyv, cikk és videó létezik, nézzük át őket, és kezdjünk el hinni magunkban.

Mersz beszélni?

Az is a szexuális jólétedről tanúskodik, hogy el mered mondani az érzéseidet. Itt nem csak arról van szó, hogy nyíltan felvállalod, hogy mit gondolsz egy bizonyos témában, hanem arról, hogy el mered mondani a kedvenc pózodat, vagy azt, hogy még nem jutottál el az orgazmusig. A gátlások, a szokások megnehezíthetik a hangolódást, ami minden párnál elengedhetetlenül fontos.

Ha nálad problémát jelent ez a pont, akkor érdemes rászánni magad a beszélgetésre. Lehet, hogy az elején nem mersz megnyílni, de erre több tippet is bedobhatsz. Készíthetsz vagy vásárolhatsz szexuális témájú játékokat, amik köteleznek arra, hogy elmond a véleményedet és a vágyaidat. Ha egyszer leveted a fejedben felállított láthatatlan gátakat, akkor onnantól kezdve sokkal könnyebben fog menni.

Ha tehát jól érzed magad a bőrödben, és bármilyen témáról gond nélkül társalogsz a pároddal, akkor elmondhatod magadról, hogy szexuális egészségnek örvendesz.

Hasonló bejegyzések