Minden közutakon közlekedő számára nagy odafigyelést igényelnek a gumiabroncsok állapotai és azok megterhelése. A téli gumi webáruház kínálatát áttekintve az egyes abroncsokról pontos információkat kaphatunk.
Nagyon fontos, hogy a gumiabroncsokat soha ne terheljük túl, mert akár balesetet is okozhatunk! Az abroncsok túlterhelésével többek között az élettartamot is csökkenthetjük, ami ugye nem egy pénztárcakímélő megoldás.
Az egyes gépjárművek műszaki adataiban minden bizonnyal Ön is megtalálja azokat az információkat, amelyek ilyenkor hasznosnak bizonyulhatnak. Minden esetben érdemes az előírásokat követni, és ha esetleg 2-3 személy helyett 4-5 személyt szállít, akkor érdemesebb az abroncsokat keményebbre fújni. Ha ezt nem teszi meg, akkor a gumiabroncsok deformálódása következik be és teljesen elveszti stabilitását is.

A gumiabroncsok sokszínűsége – Érdekes videó..

http://www.youtube.com/watch?v=aDsN8X3It5Q
Ha hibás légnyomással közlekedik az utakon, akkor egy kanyarban esetleg ki is csúszhat gépjárművével és a gépjármű oldalkúszási tulajdonságai is teljesen megváltoznak. A Semperit téligumi esetében is érdemes mindig a gyári beállításokat követni, hiszen csak így óvhatja meg abroncsai épségét. A nyári gumi webáruház kínálatában ma már többféle Semperit abroncs megtalálható így érdemes azokat is alaposan áttekinteni és a megfelelőt kiválasztani, így felkészülni a nyári időszakra. A legfontosabb minden téli és nyári gumi használata esetén, hogy a guminyomásokat legalább 2 hetente ellenőrizzük, hiszen így sokkal hosszabb élettartamot biztosíthatunk az abroncsoknak.
Valószínűleg Ön sem szeretné, ha egy szezonban több abroncsgarnitúrát is meg kellene vásárolnia. A mai világban mindenki ott spórol, ahol tud, de ez az abroncsok megvásárlásakor nem kötelező érvényű, hiszen talán Önnek is fontosabb a biztonság, amelyet egy prémium abroncs segítségével valósíthatja meg a legjobban. Azt se felejtse el, hogy amikor az abroncsokat az évszakok miatt lecseréli, akkor gondoskodjon azok megfelelő tárolásáról is!

Hasonló bejegyzések