Manapság már nem tabu, ha valaki pornót néz. Az interneten már csak pár kattintás szükséges ahhoz hogy találhatunk felnőtt tartalmakat, melyeket nem csak a férfiak, de a nők is előszeretettel néznek.

Annak hogy ki miért néz pornót rengeteg oka lehet, talán most nem is kell firtatni, viszont azt igen, hogy milyen hátrányai lehetnek annak, ha mindent elhiszünk, amit ott látunk. A pornófilmek nézése után nem ritka, hogy elgondolkozunk azon: Vajon elég jók vagyunk mi az ágyban? Méregetjük, összehasonlítjuk magunkat azokkal a pornószínészekkel, és pornószínésznőkkel, akik valójában munkájuknak tekintik a szexuális együttlétek nagy részét.

Önértékelési problémáink is lehetnek abból, ha sok pornót nézünk

Tipp: a korai magömlés ellenszere

A nőkbe hamar felmerülhet a kérdés: Vajon elég nagy a mellem, elég kerek a fenekem? Mit tehetnék ahhoz, hogy olyan jól nézzek ki, mint azok a szexi lányok a videókban? Emellett akkor is lehetnek hasonló problémák, ha a párkapcsolatban csak az egyik fél (esetleg titokban) néz pornófilmeket. Ha a másik fél ezt észreveszi, biztosan magába fogja keresni a problémát, hiszen azt fogja érezni, hogy partnerének ő nem elég vonzó. A pornófilmek rendszeres nézése hatására nagyon megsérülhet az ember önértékelése, hiszen azt gondolja, hogy az a normális, és az a szép amit ott lát.

A leggyakoribb tévhit a férfiaknál, az hogy minél hosszabb egy aktus, annál jobb. Ez azonban sokszor megy át, egy görcsös dologba, hiszen a férfi ilyenkor folyamatosan azon izgul, hogy nehogy túl hamar elélvezzen, hiszen a filmekben is sokszor 40-60 percekig bírják a fiúk. Tudni kell, hogy ezeket a filmeket általában nem egyszerre veszik fel, megállnak közben pihenni, hiszen számukra ez valóban csak egy munka, és nem az élvezet miatt csinálják. A teljesítménykényszer, mely folyamatosan stresszeli a férfiakat, nagyon meg tudja keseríteni a valódi szexuális aktusukat.

Mennyi ideig tart egy átlagos szexuális együttlét?

A szexológusok alátámasszák, hogy bár a pornófilmeknek lehet előnye is, hiszen sok mindent tanulhatunk belőlük, főleg ha egyelőre tapasztalatlanok vagyunk, ám rengeteg negatív hatása is lehet a szexuális életünkre tekintve. Az intim együttlét általában egy intenzív, aktív mozgást jelent, melybe nem csak a nő, de a férfi is rendkívül el tud fáradni, és ki tud merülni. A szexológusok szerint egy normál intim együttlét körülbelül 15-20 percig tart átlagosan, melyben az elő, és az utójáték is benne van. Ez az idő bőven elég ahhoz, hogy a nő is eljusson a csúcsra.

Arról is érdemes beszélni, hogy a való életben ténylegesen mennyi ideig szokott tartani egy aktus egy jól összeszokott páros esetében. Egy német felmérésből nemrégiben kiderült, hogy valójában egy párkapcsolati viszonyban élők még eddig a 15-20 percig sem szoktak eljutni. Ha a szexuális kapcsolatunk valóban tökéletes, jól ismerjük a társunkat, tudjuk, hogy mit hogyan szeret, és ha a helyes technikákat tudjuk használni, akkor 7-10 perc akár arra is elegendő lehet, hogy a hölgyek többször is elélvezzenek egymás után.

Hasonló bejegyzések