A könnyűszerkezetes házak a nyugati országokban már nagyon kedvelt építkezési módnak számítanak, hazánkban még mindössze az épített házaknak alig 10%-át teszik ki. Pedig számos előnnyel kecsegtet ez a lehetőség, többek között azzal, hogy jóval lerövidül így az építkezési folyamat.

Sokan azonban még mindig tartanak a könnyűszerkezetes házaktól, mondván nem olyan jó minőségű vagy nem annyira tartós, mint egy téglaház, de érv szokott lenni az is, hogy nem szeretnének tucat házban lakni.

Adja is magát a kérdés, hogy mennyire szólhatunk bele a könnyűszerkezetes házak kialakításába, és ez mennyiben befolyásolja majd az építést. A könnyűszerkezetes házak egyik előnyeként azt szokták felhozni, hogy már kész tervek állnak a rendelkezésünkre, ráadásul elég bőséges a kínálat, tehát nem kell attól tartanunk, hogy csak négy-öt féle házból válogathatunk.

Viszont dönthetünk úgy, hogy teljesen egyedi házat terveztetünk. Persze jóval gyorsabb és egyszerűbb, ha már meglévő tervek alapján dolgozunk, és azt szabjuk a saját igényeinkre igazítva.

Mibe szólhatunk bele, ha meglévő terv alapján készül a házunk?

Ha a meglévő terveket vesszük alapul, akkor az építkezés folyamata jóval egyszerűbb és gyorsabb lesz. Amit mindenképp figyelembe kell vennünk ilyenkor, hogy a készházakban a villanyszerelés munkák, vagyis a vezetékezés is készen érkezik.

A tervezésnél tehát mindenképp alaposan át kell gondolnunk, hogy hova szeretnénk konnektort, milyen eszközöknek lesz rá szükségük, és minden helységben megfelelő mennyiségről kell gondoskodnunk, hiszen utólag már nehéz változtatni.

De a tervezés során, a belső tereken is módosíthatunk, eldönthetjük, hogy mit szeretnénk a fürdőbe, kádat, zuhanyzót vagy mindkettőt. Lényegében mi döntünk, hogy milyen kialakítást kedvelünk, és mi a legpraktikusabb a számunkra.

Nem kell beérnünk a kész megoldásokkal, ha azok nem egyeznek az ízlésünkkel. A könnyűszerkezetes házak is biztosítanak nekünk szabadságot, emiatt semmiképp se beszéljük le magunkat erről a lehetőségről.

Hasonló bejegyzések