Manapság már rengeteg online számlázó létezik, kezdve a NAV Online számlázó programjával. Mivel a vállalkozók és cégek felé már kötelező az azonnali adatszolgáltatás, sokan a NAV számlázó programjába regisztráltam, mondván ez a legegyszerűbb, így nem szükséges pluszban szinkronizálni a számlázót a NAV rendszerével, ráadásul ez a program ingyenes is.

Pedig ezen túl is létezik számos más megoldás is. De hogyan válasszunk online számlázó programot? Először is rengeteg ingyenes program létezik, viszont nem minden szolgáltatás az.

Amikor számlázó programot választunk, nézzünk utána, hogy csak a regisztráció ingyenes vagy maga a program használata is. Egyes online számlázók esetében még ingyen tudunk regisztrálni, de ha már havonta több mint 10 számlát állítunk ki, már fizetős lesz a szolgáltatás.

A másik fontos kérdés, hogy mennyire könnyen szinkronizálható a NAV rendszerével? Sokan ettől tartanak a legjobban, hogy bonyolult lesz az ügyintézés. Olyan online számlázót érdemes választani, melynél automatikusan működik a NAV felé az adatszolgáltatás. 

A NAV online számlázója a legjobb megoldás?

A NAV online számlázója egy jó megoldás ugyan, de nem a legjobb. Némely számlázó program, mint például a Billingo, azon túl, hogy biztosítja számunkra a NAV felé az adatszolgáltatás, még számos más funkcióval is bír, ami miatt érdemes megfontolni, hogy esetleg leváltsuk a NAV számlázóját.

Érdemes olyan számlázót választani, amelyet a bankszámlánkkal is tudunk szinkronizálni, így a rendszeres automatikusan látja, hogy egyes számlák kifizetésre kerültek, a státuszukat pedig azonnal teljesítettként tudja megjelölni.

Automatikus leveleket lehet beállítani, hogy a kintlévőségek esetén értesítse a partnereinket, így nem kell felszólításokkal bajlódnunk. Ráadásul az online számlázók interneten keresztül bármikor, bárhonnan elérhetők, így akár út közben is kiállíthatók a bizonylatok. Nincs szükség kézi számlatömbre, mert telefon segítségével azonnal tudunk számlát írni.

Hasonló bejegyzések