Sokszor olyan, mintha egy hatalmas piros nyilat tennénk a térképre, ahol betörésre invitáljuk a rosszban sántikáló embereket. Az egyik ilyen a ház környezete. Teljesen természetes, hogy amikor hosszabb időre utazunk el, akkor nem tudunk otthon lenni, így az elvégzendő teendők is váratnak magukra.

A virágok azonban elszáradnak, a gaz egyre nagyobb lesz, az olvasatlan posta gyűlik. Lehet, hogy fizetnünk kell valakinek, de inkább kérjük meg, hogy helyettünk lássa el ezeket a feladatokat.

A betörőknek a folyamatosan lekapcsolt lámpa is szabad utat jelent. Sajnos nem mindenkinek van okos otthona, így nem tudja a telefonján keresztül húzogatni a redőnyöket, ahogy a lámpát sem fogja tudni a gondolatával felkapcsolni.

Azonban léteznek különböző időzítők, amik mindezt helyettünk teszik meg, és kívülről úgy tűnhet, hogy valaki van otthon. De figyeljünk a hangos telefonokra, mert ha senki sem veszi fel, akkor semmit nem ér az időzítés.

Látható és láthatatlan jelek

Amennyiben van saját garázsunk, úgy mindig parkoljunk bent. Sajnos a betörők egyik szokása, hogy megfigyelik az áldozatot. Pár nap alatt tudják, hogy hány órakor megyünk dolgozni, mikor vásárolunk be, vagy milyen egyéb szokásaink vannak.

Ha azonban az autó nincsen szemmel látható helyen, akkor senki sem fogja tudni, hogy éppen otthon tartózkodunk-e vagy sem. Lényegében egy kisebb előre gondolkodással már a betörők legnagyobb részét becsaphatjuk, akik más áldozat után fognak menni.

De mi van akkor, ha még biztosabbra akarunk menni? Ebben az esetben érdemes beszerelni egy riasztóberendezést, ami helyettünk fogja védeni a lakást, amíg mi a munkahelyen tartózkodunk, vagy nyaralni megyünk. A legtöbb cég külön matricát ad, amit bárki kitehet majd az ablakába, hogy biztos üzenetet közvetítsen a rosszban sántikálóknak.

Ez a beltéri védelem akkor is jól jöhet, amikor egyedül vagyunk otthon, és szeretnénk elkerülni a kellemetlen találkozásokat. Ahogy a mondás tartja, jobb félni, mint megijedni, úgyhogy inkább tegyünk meg minden tőlünk telhetőt még a katasztrófa bekövetkezése előtt!

Hasonló bejegyzések