Nehéz kiválasztani a tökéletes tolltartót, hát még azt, hogy mik kerüljenek bele. Szükség van-e golyóstollra, vagy a 6. grafitceruzára első osztályba? Fontos-e az, hogy szép és gyerekünknek tetsző legyen a tolltartó kinézete? Szerencsére az első osztályt kezdő gyerekek szülei kapnak némi segítséget, hiszen a tanítójuk kezükbe ad egy olyan listát, melyen az is rajta van, milyen írószerekre lesz szüksége a gyereknek, ám ha ez a lista eltűnik, megmutatjuk, mik azok a dolgok, melyek elengedhetetlenek lehetnek egy kisiskolás tolltartójából.

Így szereld fel gyermeked tolltartóját

Az emeletes tortató az, amibe talán a legtöbb minden elfér. Az ebbe megtalálható gumik és kis tárolók segítenek abba, hogy a gyerek mindig a helyére tegye a ceruzákat, vagy a radír. Egy tolltartóba mindig fontos helye van egy kis méretű vonalzónak és a pedagógusok általában azt szokták javasolni, hogy már első osztályba is vásároljunk 12 darabból álló színes ceruza készletet.
Sok tolltartót tudunk már eleve úgy megvásárolni, hogy ezek a dolgok már benne vannak, ezek természetesen többe is kerülnek, ám sokan még mindig külön-külön vásárolják meg a tolltartóba a dolgokat. Alsó osztályba szoktak kérni 2 darab postairónt, mely egy vastag, kék és piros színű ceruza. A gyerekek ezzel tanulnak meg szépen és helyesen írni az első osztályban.
Fontos hogy egy jó minőségű, nem maszatolódó radírt is válasszunk gyermekünknek és lehetőleg szerezzünk be egy jó fémhegyezőt mellyel másodpercek alatt hegyesre lehet faragni a ceruzákat. Általában a tolltartókban külön hely van kialakítva az órarendnek, melybe a gyermek mindig tudja követni, milyen órára kell készülnie. Arról, hogy pontosan hány grafitceruza szükséges egy kisiskolás tolltartójába, pedagógusokként eltérő lehet.
A legtöbben azonban azt mondják, elég 3 darab grafitceruza, ám mivel fogyóeszköznek mondható, jó ha egy egész csomag található otthon, így a gyereknek azonnal tudjuk pótolni ha elveszik, vagy elhasználódik. A tanárok szerin golyóstollra harmadik osztályig egyáltalán nincs szükség és a filc is teljesen felesleges eleinte még a gyermek tolltartójában, hiszen azt maximum néha rajzórán fogja használni, ezért nem szükséges minden nap magával vinni.

Hasonló bejegyzések