Gyanús alak, zoknit áruló kétes egyén, kellemetlen ismerős… Biztosan Ön is volt már olyan helyzetben, hogy nem szívesen engedte be a kapu előtt álló egyént, és úgy tett, mintha nem lenne otthon. Íme, néhány ötlet, hogyan tartsuk távol a nemkívánatos embereket a ház körül.
Ha csörög a kaputelefon, minden esetben kérdezzünk rá, hogy ki az, még ha várunk ismerőst, akkor is. Kertes házakhoz is be lehet vezetni ezt a rendszert, általában a kapu mellé szokták tenni a berendezést. A komolyabb technikai kütyük még képet is képesek adni. Ez akkor előnyös, ha a kapu messze van a háztól, és nem látjuk, hogy ki közelít.
Szereljünk fel biztonsági láncot és kukucskálót az ajtóra. Ha az illető a kapun bejutott, legalább a bejárati ajtónál láthatjuk. Ha nem ismerjük a küszöbön álló személyt, akkor a biztonsági láncot beakasztva nyissuk ki az ajtót.
Soha ne felejtsük el bezárni a kaput és a garázsajtót sem, főleg éjszaka! Ha nem zárjuk őket, akkor bárki könnyedén be tud hatolni a kertbe, a garázsból pedig a kerti szerszámokat, kevésbé használatos tárgyakat tulajdoníthatnak el, legrosszabb esetben az autót. A legjobb, ha beszerzünk egy kapunyitó rendszert, így mindig biztosak lehetünk abban, hogy zárva vannak a kapuk.
Mindig zárjuk az összes ajtót! Nem számít, hogy milyen barátságos környéken lakunk, az ördög sosem alszik. Ha kell, ellenőrizzük őket lefekvés előtt.
Akármilyen meleg van, ne hagyjuk nyitva éjszakára az ablakokat, ha a földszinten lakunk, vagy egyszintes kertes házunk van. A betörők elég találékonyak, könnyedén be tudnak hatolni. Legfeljebb bukó módban hagyjuk nyitva, de azt is csak ott, ahol éppen alszunk, és meghallhatjuk, hogyha valaki be akar jutni.
Kérjen további tájékoztatást a következő elérhetőségeken: http://www.kapu24.hu/index.php?route=information/contact

Hasonló bejegyzések