A beton használata manapság már nemcsak a falakban vagy az alapban használva népszerű, hanem padlóként is. Egyre több otthonban találkozhatunk ezzel a megoldással, vagyis a hidegburkolatok közül már nemcsak a csempe vagy a padlólap választható, hanem a beton is.

Akinek pedig betonpadlózata van, tapasztalhatja, hogy a beton meglehetősen strapabíró, ám ez is kophat, karcolódhat, és valamilyen szinten elhasználódhat. Természetesen erre is van megoldás, hiszen a betonpadlót is fel lehet újítani.

A betonpadlók általában ipari csarnokokban fordultak elő, melyek közül sokat alakítottak át a kétezres évek elején loft lakásokká, és ez a trend napjainkban is elég népszerű. Ha ilyen lakás vásárlásán gondolkodunk, de tartunk attól, hogy a betonpadló nem a legjobb állapot, és magán viseli az épület eredeti funkciójának nyomát, akkor megnyugodhatunk, mert a beton számos előnye mellett azzal is büszkélkedhet, hogy könnyen felújítható. De hogyan is lehet ezt a legegyszerűbben megtenni?

Milyen berendezés szükséges a betonpadló felújításához? 

A betonpadlók általában csiszolt, polírozott felületek. A felújítás során is csiszolás és polírozás történik. Ezt ipari csiszológépekkel lehet megtenni, amit megvásárolni ugyan nagyon költséges lenne, de bérelni is lehet, emellett annak cégek, melyek kifejezetten betonpadló felújítással is foglalkoznak, és rendelkeznek a munka elvégzéséhez szükséges képekkel: ipari csiszolókkal és polírozó gépekkel.

A betonpadló esetén sokszor a csináld magad módszer nem működik, ha felújításról van szó, ám fogunk találni olyan szakembert, aki el tudja végezni a munkát.

Bár a beton felpolírozása drágább lehet, mint mondjuk egy parketta vagy egy kemény fapadló feljavítása, viszont ritkábban is kell elvégezni ezt a feladatot. Alapvető kérdés, hogy mekkora kosszal jár a felújítás egy betonpadló esetében.

Porra mindenképp számítani kell, ugyanakkor a csiszológépek mellett ipari porszívókat is be szoktak vetni, melyek kifejezetten úgy vannak kialakítva, hogy a betonból származó port is fel tudják szippantani anélkül, hogy az tönkre tenni a berendezés motorját vagy más alkatrészeit.

Hasonló bejegyzések