Építkezésnél vagy felújításnál elgondolkodhatunk azon, hogy mi a leggyorsabb és legolcsóbb megoldás. Az esztétika mellett szintén nagy fontossággal bír a strapabíróság. A betoncsiszolás egy olyan technológia, amely mindössze 40 éve létezik a Földön, és egyenesen Amerikából érkezett az országunkba.

Olcsóbb, mint más padlóburkolatok lehelyezése, ráadásul olyan pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, amivel a többiek nem. Ilyen lehet, hogy nem lesz csúszós, annak ellenére, hogy fényes felületet is kérhetünk. Ráadásul nem szívja be a folyadékokat, és elbúcsúzhatunk a fugától is.

Padló mellett a falon és lépcsőkön is alkalmazhatják. Régen leginkább az ipari létesítményekben találkozhattunk vele, mint például raktárakban, vagy csarnokokban, azonban hamar átvették az olyan intézmények, mint a kórházak és az iskolát.

Az irodák ezután csatlakoztak a csiszolt beton használói közé, majd végül megjelent a garázsban, családi házakban, de a lakásokban is. Hotelekben és múzeumokban is láthatjuk ezt a felületet, bár sokszor első ránézésre meg se tudnánk mondani, hogy valójában betonon állunk.

Hogyan tisztítsuk?

Sokan ezt a fajta padlót választják, mivel a tisztítása és karbantartása könnyű. Szerencsére a csiszolt beton valóban tartós és higiénikus, amennyiben megsérül a felülete az utókezelése egyszerű. A tisztítása vízzel történik, nincsen szükségünk vegyszerekre. A természetbarát megoldása mellett az is érvként szól, hogy esztétikailag is sokat tud dobni a lakáson és házon.

A betonpadlónak három ellensége létezik, abból kettő nem található meg a lakásokban. Egy ilyen lehet az olvasztó szerek használata, bár ez inkább az ipari létesítményekben fordul elő. Másik ellensége a szulfátok, amelyek a földben is megtalálhatóak. Mindkettő elkerülhető azáltal, hogy megfelelően tömör betont állítunk elő, ezáltal nem fognak károsodni.

Végül a vegyi anyagok problémáját tudjuk szem előtt tartani. Ez már a lakásokban is megtalálható, úgyhogy kerüljük el a savó és maró hatású tisztítószereket, hogyha nem akarjuk kárát látni a padlónak.

Hasonló bejegyzések