Bár még csak most léptünk a februárba, hamarosan eljön az idő, amikor az ember a ruhatárát „kisöpri”, vagy jobb esetben néhány polccal lejjebb rakja, és előkerülnek a tavasziasabb darabok. Hogyan lehet spórolni a tavaszi ruhavásárláson?

Ruhák felújítása

Akik rendelkeznek elegendő kreativitással, idővel és kedvvel, azok felújíthatják a tavalyi vagy még régebbi ruhadarabjaikat, legyen szó pólóról vagy épp nadrágról. Sok esetben még csak túlságosan nagy kézügyességet sem igényelnek ezek a módosítások, és akár egy szál ollóval is csodákat lehet művelni. Az interneten számtalan felújítós videó található, szóval válogathatunk kedvünkre, ha nincs ötletünk, hogy merre induljunk.

Turkálóban való vásárlás

Sokan nem szeretik a turkálókat, mert cikinek érzik más levetett holmiját viselni. Pedig az ilyen üzletekben található ruhák rendkívül jó minőségűek, a legtöbbjük alig használt, ráadásul az új ruhák és kiegészítők töredékéért beszerezhetőek. Vehetünk zsákban is ruhákat kilóra, ilyenkor sok esetben lutri a dolog, de jóval olcsóbb, mintha darabos turkálóban válogatnánk.

Outletben való vásárlás

Akik ódzkodnak a turkálóktól, de mégis szeretnének olcsóbban vásárolni a hagyományos üzleteknél, azoknak valók az outletek. Az ilyen áruházakban (nemcsak ruházattal kapcsolatos ilyen boltok léteznek, hanem például elektronikai és egyéb) eredeti, új, márkás holmikat lehet megkapni az eredeti üzlet árának töredékéért. Hogy miért? Ahogy az ember kisöpri a régi, már nem divatos ruhadarabjait a szekrényből, úgy az üzletek is így vannak a kollekciókkal. A különbség annyi, hogy a ruhaboltok valamivel sűrűbben válnak meg az akár még divatosnak is mondható daraboktól, mint az ember.
Akik igazán jó vételt szeretnének, azoknak feltétlenül érdemes ilyen boltokba vagy webshopokba elnézniük, ugyanis akár 50-90%-kal olcsóbban megvehetik kedvenc márkájuk termékeit.

Hasonló bejegyzések