Szinte mindenki futott már bele olyan weboldalba, amely valamiért nem nyerte el a tetszését. Még a legnagyobb cégek honlapjának webfejlesztői is vétenek olyan hibákat, amelyektől rövid időn belül úgy döntünk, inkább felkeressük a konkurencia weboldalát. A látogatók ugyanis 4-7 másodperc alatt eldöntik, hogy maradnak az oldalon vagy elhagyják azt.

Ennyi időnk van tehát meggyőzni őket arról, hogy nálunk valóban megtalálják azt, amit keresnek és informálódásukhoz, megrendelésükhöz vagy azonnali vásárlásukhoz egy jól asszisztáló weboldal kell, hogy segítse őket.

A legrosszabbul úgy járunk, ha egy ósdi, lassan betöltődő, csúnya és kesze-kusza honlapunk van, ahol a felhasználók nem találják meg amit keresnek. Az is hátrány, ha túl sok mindent zsúfolunk bele és már a betöltődés is olyan lassú, hogy azt nem várja ki senki, így addig sem jut el a látogató, hogy felmérhesse, milyen az oldal.

A weboldal készítést pont ezért kell olyan szakemberekre bízni, akik megfelelő tapasztalattal rendelkeznek a honlapkészítés területén és segítik a hozzájuk forduló cégeket.

A sikeres céges honlapok titka

Ahhoz, hogy vállalkozásunk online megjelenésével ne legyenek gondok, érdemes a külsőségekkel kezdeni. A megjelenés ugyanis rendkívül fontos a látogatók számára. Legyen egyszerű, letisztult, könnyen átlátható és logikusan felépített az egész, de színeiben, formáiban és stílusában is céges arculatunkhoz igazodjon.

Fontos, hogy gyorsan töltődjön be és minden eszközön egyformán jól mutasson. Kerüljük a felugró ablakokat és a töménytelen reklám elhelyezést.

Legyen a portálunk informatív. Ne csak cégünkről, termékeinkről és szolgáltatásainkról írjunk, hanem rendszeresen tegyünk közzé cikkeket, videókat és képeket hasznos javaslatokról, tippekről és trükkörkről, amiket egy laikus olvasó is ért.

Ezek az írások pedig a SEO tevékenységünket is elősegítik majd, így előrébb kerülhetünk a Google keresőben is. A szép és jó honlap azonban nem elég, ezért rendszeresen költsünk webes hirdetésekre és a közösségi médiában is legyünk aktív szereplők!

Hasonló bejegyzések