A mai fiatalok számára talán hihetetlennek tűnhet, de volt élet a zeneletöltés kora előtt is. Bár ma már nem mindenki büszke arra, hogy mit hallgatott a 90-es években, de hát valljuk be, nem igazán lehetett válogatni.

Amikor még a könnyűzene ipar szinte tömeggyártás szerűen ontotta magából a fiúcsapatokat és a lánybandákat, mindenki a kedvenc karakterét kereste és plátói szerelemmel gondolt egy-egy énekesre vagy énekesnőre.

Az akkori tinik külsőben is kedvenceikre igyekeztek hasonlítani, így az utcán számtalan Backstreet Boy hajú, pelyhes bajszú kamasz flangált walkmant vagy később discmant hallgatva. A zenelejátszókból ekkortájt Michael Jackson, Jennifer Lopez, Mariah Carey, Whitney Houston, R. Kelly, Ice Cube, Puff Daddy, Jay-Z, Snoop Dogg, Coolio, Fr. Alban, DJ Bobo, La Bouche és Prodigy bömbölt, de voltak más emlékezetes előadók is ebből a korszakból.

Ezekre a zenékre roptuk annak idején a diszkókban

Talán ma már vér ciki, de régen az Eiffel 65: Blue című száma őrületes slágernek számított. Amikor beléptünk a diszkóba és megszólalt a szám, a fénytechnika pedig kékbe öltöztette a falakat, elájultunk a csodálattól. Pedig belegondolva sem zeneileg, sem pedig képvilágában (a klipjével) nem tudott többet mint egy Gumimaci dal.

Persze, ott volt még nekünk Captain Jack, a saját nevéről írt saját számával és hazai felhozatalban Kozsónk a máig énekelt Szomorú szamuráj című slágerével. Ekkor vált híressé az Aqua: Barbie Girl című száma is és persze mindenki fejből tudta azt az egy mondatot, hogy Aj-aj-aj Coco-Jambo amit Mr. President adott elő napi szinten többször is a TV-ben és a rádióban egyaránt.

A csapatok között egyértelműen a Backstreet Boys, a Take That és a Spice Girls vezették a zenei toplistákat és rabolták el a tini lányok és srácok szívét. Ekkor vált igazán világsztárrá Birtney Spears, Rickey Martin és Celin Dion is.

De a 90-es éveknek köszönhetjük az elénekelhetetlen Macarena című számot is, amit később még a magyar Hupikék Törpikék is feldolgozott Makaróni néven. Ugye, nem is volt olyan vészes ez a kilencvenes évek?!

Hasonló bejegyzések