Ahogyan a számítógépes ismeretek, úgy az angol nyelven való hatékony kommunikáció képessége is fontos, ha egy külföldi vállalatnál keresünk állást. A hozzáértők szerint számos multinacionális vállalat az angolt vállalati nyelvként alkalmazza, így ha ilyen terveink vannak, akkor szükségünk lesz a tanulásra.

Sok helyen, ahová utazunk, az emberek úgy találják, hogy az angol nyelv fontos az üzleti életben. A potenciális ügyfelekkel és vásárlókkal való kommunikációhoz kelleni fog. A legtöbb szállodában a személyzet legalább egy tagja beszél angolul – gyakran több is. Ez megkönnyíti az ügyfelek számára, hogy megkapják, amire szükségük van, és elköltsék a pénzüket.

Az angol a világ egyik legtöbbet beszélt nyelve

A FluentU szerint bár az angol nem a világ legtöbbet beszélt nyelve, 53 országban hivatalos, és világszerte körülbelül 400 millió ember beszéli első nyelvként. De ez még nem minden, ez a világ legelterjedtebb második nyelve is. A British Council szerint 2020-ban világszerte mintegy 2 milliárd ember tudott angolul.

Az angol nyelvtudás több annál, mint hogy az anyanyelvi beszélőkkel kommunikálni tudjunk, hiszen ez a világ legszélesebb körben beszélt második nyelve. Ha egy másik országból származó valakivel szeretnénk kommunikálni, nagy valószínűséggel az angol fog segíteni ebben.

Az angol a tudomány és a technológia nyelve

Az angol a tudomány nyelvévé vált: a nemzetközi konferenciákat angolul tartják, a világ legfontosabb tudományos folyóiratai angolul jelennek meg, és a nem angol nyelvű országokból származó tudósokat arra ösztönzik, hogy angol nyelvű folyóiratokban publikáljanak cikkeket.

Még a tudományos szakkifejezések is angol nyelvűek – a legtöbb nem angolul beszélő is ezt a terminológiát használja, és nem vesződik azzal, hogy az anyanyelvén megfelelő szavakat találjon ki. Jobb híján az angol lett a standard nyelv, úgyhogy előbb vagy utóbb szükségünk lesz a nyelvtanulásra, így az online szótárakra, filmekre és zenékre is.

Hasonló bejegyzések