Az Android operációs rendszerek édességekről kapják a nevüket, melyek értelemszerűen, ábécé-sorrendben követik egymást. A 2014. júliusában nyilvánosságra hozott új rendszer azonban minden szempontból rendhagyó, teljesen új felületet garantál, ráadásul számos korábban csak külső alkalmazással elérhető, ám annál hasznosabb alkalmazásnak történt meg a rendszerszintű integrációja.

Android L – a titokzatos

Nagy találgatások előzték meg az Android család új tagjának megjelenését. Az ábécé-sorrendben következő „l” kezdőbetű miatt többek között Lemonade és Limoncello néven várta a szakma a következő újítást. Ehhez képest a kistestvér a titokzatos Android L nevet kapta első nyilvánosságra hozásakor, csak így, egyszerűen. Míg azonban a név semmi extrát nem hordozott, a legújabb verzió annál több meglepetést tartogat. Nem csak számos új funkció jelent meg, de a Google egy teljesen új dizájnirányelvvel is előrukkolt.
A legnagyobb újdonság azonban talán mégis az, hogy az új rendszer fejlesztői változata már a teljes verzió elkészülte előtt ingyenesen letölthetővé vált, aminek köszönhetően egyrészt a fejlesztők adoptálhatják a platform újdonságait, másrészt a Google hihetetlen mennyiségű bétatesztert szerzett magának, ami megkönnyítette az esetleges hibák szűrését és javítását.
Lollipop
A keresztségben az új verzió a dallamos, könnyed és vidám Lollipop nevet kapta, és akárcsak a nyalóka, számos édes élvezetet hozott magával az Android felhasználók számára. Az elmúlt évek legnagyobb fejlesztése és a legkomolyabb dizájnváltozások várják a felhasználókat, miközben a felület, ha lehet még inkább felhasználóbarát, mint korábban volt.

Hasonló bejegyzések