Napjainkban elmondhatjuk, hogy az okos készülékek időszakát éljük. A telefonok mellett megjelentek az órák, amik újfajta szokásokat és lehetőségeket hoznak be az életünkbe. 2019 januárjában került bemutatásra a Honor Watch Dream nevet viselő óra, ami akár 7 napos üzemidővel is megajándékozhatja a tulajdonosát.

A külsejét elemezve követi más Honor és Huawei óráknak a vonalát, ahol klasszikus megjelenést látunk, de részletekkel és digitális érzékelőkkel. A rozsdamentes acél és műanyag lehetővé teszi, hogy vízálló legyen, amit akár 50 méteres merüléshez is használhatunk.

Egyik erős pontja az autonómia, amivel ez az óra tényleg dicsekedhet. A gyártó által megosztott grafikonok szerint a Honor Watch Dream normál használat esetén akár 7 nap autonómiát is kínálhat, szemben a többi órával, amik nem szoktak 3 napnál többet bírni. Ezt úgy tudjuk elérni, hogyha nem használjuk a GPS-t folyamatosan, emellett a képernyő kisebb méretű, és a funkcióit is csökkentette, például nincs rajta zenelejátszó.

Egy hetes üzemidő – hol a trükk?

Azonban ez nem jelenti azt, hogy az egészségünket ne segítené, ugyanis ez az óra is számolja a lépéseket, az elégetett kalóriákat, miközben rögzíti a távolságokat és a magasságot. Emellett nyomon követi az alvást, és pulzusszámot is mér. Nem lesz semmi baja, hogyha vízbe helyezzük, így az úszás során végzett tevékenységeket is figyeli.

A méretei tökéletesen alkalmazkodnak a csuklónkhoz, a 42 grammos súlyával se fogja lehúzni azt. Az operációs rendszere a Honoré, amihez egy 128 MB-os belső memóriát kapunk. Az akkumulátora 178 mAh, ami kevesebb, mint a társaké, azonban az előbb említett egyszerűsítéseknek hála tényleg elbírja az egy hetet. A Bluetooth kapcsolat az sajnos csak a 4.2-es, azonban támogatja a kártyás fizetést a beépített NFC segítségével.

A képernyőjéről elmondható, hogy 1,2 colos, és emellett AMOLED, ami azt jelenti, hogy a fekete pixelek egyszerűen ki vannak kapcsolva. Segíthetjük az autonómia növelését, hogyha sötét vagy fekete képernyőt választunk. Ezt a rózsaszín órát leginkább a hölgyeknek szánták.

Hasonló bejegyzések