Ha kiejtjük azt a szót, hogy reklámajándék, szinte kivétel nélkül mindenkinek tollak, bögrék, kulcstartók, esetleg mappák jelennek meg a szemei előtt. Igen, vannak ilyen termékek is, de a reklámajándékok világa ma már ennél jóval nyitottabb.

Az olcsó az gagyi?

Az emberek a legjobb reklámozók, amikor használják a cégtől kapott holmikat. Vannak olcsóbb, rövid szavatosságú termékek, ilyenek például a tollak, jegyzettömbök, füzetek, egyéb papírtermékek. A nagytételben megvásárolt, kedvezményes árú termékek általában irodaszerek, amiket vagy a céges irodában helyeznek el, vagy a vevőknek ajándékoznak. Ezek a pártíz forintos gesztusok akár örök életre lekötelezhetik a vevőt.

A legjobb ajándékok

Tulajdonképpen ma már szinte bármire lehet reklámszöveget tenni, így a termékek listája majdhogynem végtelen. A legjobb reklámajándékok kétségtelenül azok, amelyeket lehet viselni, például pólók, pulóverek, egyéb ruházati termékek. Ezek nem mennek tönkre néhány használat után, az ember az utcára is felveheti, a viselője pedig akár önszántán kívül is reklámozza a vállalatot. További kiváló ajándékok lehetnek még például a sapkák, esernyők, táskák, de akár emblémázott esőkabátot is készíttethetünk.

Ár-érték arány

Mindenképpen mérlegelni kell, hogy melyik ajándékot érdemes megvenni és továbbadni. Lehet, hogy olcsó mondjuk a reklámtoll, de kell belőle tízezer, hogy egy üzlet köttessen, míg mondjuk a drágább póló hoz több üzletet is. Ezt természetesen nehéz előre belőni, de talán érdemesebb inkább a hosszútávon használható termékeket adni mind a vevőknek, mind a dolgozóknak.

A karácsonyi reklámajándékok

Karácsonykor érdemes lehet az ünnephez köthető ajándéktárgyakat vásárolni, mint hagyományos reklámtermékeket. Ha úgy döntünk, hogy nem ünnepi tárgyat adunk a munkatársaknak, akkor is érdemes legalább egy szép, karácsonyi fémdobozban átnyújtani a meglepetést.

Hasonló bejegyzések