Ha otthoni felújítás vagy építkezés előtt állunk, érdemes néhány szakszerű tippel felkészülni a nagy munkálatokra. Sok időt és pénzt takarítatunk meg ha az otthoni burkoláshoz okosan felhasználjuk a következő tanácsokat, amelyeket a legügyesebb kőburkolással foglalkozó szakemberek ajánlanak.
1. Ma már nem számít luxusnak és számmottevő plusz költségnek ha megtervezzük vagy megterveztessük a különböző szobák, terek burkolatát. Így, egy 3D látványterven keresztül egyszerűbben átláthatjuk, hogyan fog kinézni a lakásunk a burkolás után és átépítés nélkül még a munkálatok megkezdése előtt szabadon módosíthatjuk a terveket, elképzeléseket.
2. Fontos, hogy a lakáshoz és a stílusunkhoz illő színeket és méreteket válasszunk. A finomabb pasztelszínek nyugodtságot árasztanak, míg a sötétebb árnyalatokkal markánsabb, karakteres stílust tudunk elérni. A lapok méreteit mindig az adott környezethez igazítsuk arányosa. Bár manapság hódítanak a nagy méretű lapok, nem tanácsos kics szobában vagy falra építeni.
3. Nem mindegy kivel végeztessük el a munkát. Inkább költsünk nagyobb összeget rá, de megfelelő szakembert keressünk aki megfelelő referenciával, számlával képes garanciát vállalni az elkészült munkára. Fontos, hogy a burkoló mester jól tudjon bánni a szerszámokkal, legyen tisztában az anyagok beépíthetőségével és felhasználhatóságával és minőségi munkát tudjon elvégezni.
4. Tanácsos árajánlatot kérni mielőtt belevágunk a felújításba, építkezésbe. Kérjünk több szakembertől is tanácsot, javaslatokat és konkrét árajánlatot is a munkára. Ne kapkodjuk el soha a döntést, ha valóban jó burkoló mestert keresünk, hiszen az a munka minőségének rovására mehet. Fontos szempont legyen a számlaképesség és hogy legalább 3 éves garanciát kapjunk a munkához.
5. Nyugodtan kövessük nyomon a munkálatokat. Nézzük meg, hogy a megállapodásnak és a szerződésnek megfelelően történik-e a kialakítás, megfelelő burkoló anyagok kerülnek-e beépítésre és valóban olyan minőségen történik-e a burkolás, ahogyan azt mi elvárjuk. Ha ezeket a tanácsokat betartjuk, nem fog minket meglepetésként érni a munka végeztével, sem a munka minősége sem pedig a munkáért elkért összeg nagysága.
+1. Az üveg és a kőburkolat kellemes hatása

Hasonló bejegyzések