Ha karcsú vonalakra áhítozunk, akkor sok esetben embert próbáló diétákat, fogyókúrákat csinálunk végig. A zsírok a szénhidrátokkal együtt általában a tiltólistán végzik, de szerencsére mára már azzal is tisztában lehetünk, hogy mi a különbség telített és telítetlen zsírsavak között. Van néhány olyan olaj, amit pedig kifejezetten ajánlatos magunkhoz vennünk, ha fogyókúrázunk! Nézzük!

Omega-3 zsírsavak előnyben

Gyakran felmerülhetnek kérdéseink egy-egy diétát, vagy fogyókúrát megelőzően, és sokszor hallhatjuk azt, hogy Omega-3 zsírsavakat mindenképpen érdemes fogyasztanunk. Nem is véltetlen, hiszen méltán népszerű az általános közérzet-javító hatása, a szív egészségének megőrzése, és a karcsú derék elérésnek megsegítése miatt. Nagy mennyiségben megtaláljuk a lazacban, de emellett a dió és a szójaban is kitűnő Omega-3 zsírforrás.

Lenmagolaj az egyik legjobb

Ha alaposan szemügyre vesszük egy-egy fitneszversenyző étrendjét, akkor szinte minden esetben megtaláljuk benne a lenmagolajat. Általában azzal kezdik a napot, hogy jóízűen elfogyasztanak egy kanálnyit belőle. Omega-3, -6, és -9 forrás ugyanis, ráadásul elég nagy koncentrációban. Ha önmagában, főként a kúra elején nem tudjuk elfogyasztani, akkor bátran locsoljuk meg vele salátánkat, mert könnyű, mogyorós íze tökéletesen kiegészíti a zöldségek aromáját.

A kenderolaj és a halolaj

Omega-3 bombának számít a kenderolaj is, ami ráadásul E-vitaminban is bővelkedik, így antioxidáns hatása miatt igencsak kedvelt olajfajta. A sejtek anyagcseréjét nagyban megkönnyíti, ezért a fogyókúrázás során magas hatásfokkal alkalmazható. A halolaj szintén nagy népszerűségnek örvend, kedvelt táplálék-kiegészítőnek számít. Nem is csoda, hiszen a szív, és az agy egészségét védi, és a kutatások alapján a rendszeres testmozgást végzőknek kifejezetten ajánlott, mert az izomépítéshez is hatékonyan hozzájárul.

Hasonló bejegyzések