Ha egy kapcsolat véget ér, akkor viszonylag kevés esetben marad kapcsolat, jó kapcsolat a felek között még akkor is, ha nem haraggal váltak el. Ennek rengeteg oka van, a fájó érzések mellett az új pár is bekavarhat.

Legyünk barátok!

Számtalanszor lehet ezt a mondatot hallani egy kapcsolat végén. A legtöbbször ez pusztán üres frázis, azért mondják, hogy adjanak a másiknak némi reményt arra, hogy nem szakad meg véglegesen a kapcsolat. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni, a szerelemből kialakult barátság pedig ritka, mint a fehér holló. Egy szakításnál mindenképpen sérül valaki, általában az, akivel szakítottak. Közös megegyezésnél is marad az emberben kellemetlenség, megcsalásnál vagy egyéb súlyos válóoknál pedig nem is lehet feltételezni, hogy baráti viszony megmarad.

Kínos az exek közti barátság?

Alapvetően a válasz igen, főleg, mivel a felek általában nem törekednek a laza baráti kapcsolatra. Nem mindegy, hogy ki hogyan válik el: baráti viszonyban, harag nélkül, vagy igazi barátságot akarnak a felek. Az igazi barátság azért jön el ritkán, mert gyakran az egyik fél érzései változatlanok maradnak a szakítás után. Idő kell, amíg a kellemetlen viszonyok, a kavargó érzések rendeződnek, senki nem várhatja el, hogy pár hét után éveket felejtsünk el.
Sokak számára természetellenes az ilyen kapcsolat, talán a korábbi intimitás miatt. Még egyébként, ha a felek egy idő után jóban is vannak, akkor általában az új kapcsolatok bekavarnak, és mindent tönkretesznek.

Itt az új szerelem!

Ha kis is alakult egy kellemes baráti viszony, keresik egymást az elvált felek, a társaságban is jól elvannak, akkor azt csak egy új nő vagy pasi tudja tönkretenni. Az új szerelmek szinte soha nem akarják, hogy jóban legyen valaki az exével még akkor sem, ha adott esetben már évek óta nincsen semmi közöttük. Félelem van bennük, hogy egy idő után valamilyen okból kifolyólag mégis az ex nyer, így jobb kiiktatni a képből.
Jobbára az ilyen hiedelmeknek nincs alapjuk, hiszen ha a korábbi pár tagjai együtt akarnának lenni, akkor egyrészt nem szakítottak volna, másrészt pedig egy idő után újra egymásra találtak volna. Egy új kapcsolat azt jelenti, hogy az illető tovább lépett. Az ex barátsága fontos, de már új kapcsolatot akar, mással.
Szokott másfajta gond is lenni az új emberek feltűnésével. A másik gond az szokott lenni, hogy a másik fél ilyenkor jön rá arra, hogy még mindig szereti egykori szerelmét. Sajnos ez a legtöbbször veszett fejsze már, hiszen az ex továbblépett. Ilyenkor a megbántott fél maga vonul félre, vagy veszi fel a bokszkesztyűt, és száll ringbe régi szerelméért.

Hasonló bejegyzések