A túlsúlyos embereknek komoly gondot okoz a sportolás, ezáltal pedig még jobban elhíznak. Nagyon sok elhízott ember lesz magányos és elkeseredett, ahogy mennek rá a plusz súlyok. Hiába reklámoznak mindenféle csodaszert az interneten és a televíziókban, az egyetlen hatásos ellenszere a kövérségnek a sport és az egészséges táplálkozás.
A túlsúllyal együtt jár azonban a szégyenérzet, ezért pont azok nem mernek sportolni, akiknek a legjobban szüksége volna rá. Az ízületeknek sem tesz jót a hájtömeg, később súlyos ízületi problémák merülhetnek fel. Érdemes olyan sportot választani, ami nem túl megterhelő az izmoknak és az ízületeknek.
A sikerélmény is nagyon fontos, hiszen egy nagydarab ember valószínűleg nem képes lefutni több kilométert. A legjobb edzés kétségtelenül az úszás. A legtöbben nem mernek uszodába elmenni, mert akkor mindenki látja a nem túl előnyös külsejüket. Ha el is mennek, akkor is ülnek a medence szélén felöltözve, és a víz közelébe sem mennek.
Nem szabad így hozzáállni, sok testes ember jár uszodába, és egyáltalán nem zavartatják magukat. Amennyiben a túlsúlyos személynek komoly gátlásai vannak, amennyiben megengedheti magának, építtessen be egy úszómedencét a lakásába, házába. Bár nem olcsó mulatság, kiválóan lehet benne relaxálni, és még a legkisebb medencében is lehet komoly edzéseket folytatni, ha vásárolunk egy ellenáramoltató készüléket. A szerkezet abban segít, hogy áramoltatja a vizet, és nem tudjuk elérni a medence szélét. Így nagyobb erőket kell kifejteni. Igen kiváló edzés.

Medence építési tippek:

http://www.azuszodatechnika.hu
http://www.medencefedes.org
Az edzés mellett szót kell ejteni a helyes táplálkozásról is. Nem kell éhezni, koplalni, csak kerüljük a zsíros, cukros egészségtelen ételeket. A csoda nem máról holnapra fog megtörténni, sokat kell küzdeni, hogy lemenjenek rólunk a kilók, de megéri.

Hasonló bejegyzések