Középkor: A férfi potencia növelése, már az ókorban is izgatta az emberek fantáziáját. Ennek írásos nyomait Ahmed Ibn al-Jazzar Tunéziában 950 körül élő arab orvos feljegyzései között találhatjuk. Az író könyve a legnépszerűbbnek és legelterjedtebbnek bizonyult egészség témakörben.

Ételek, mint potencianövelők

Az orvos szerint a csicseriborsó, a bab, a bors, a gyömbér és a fehérrépa elfogyasztása a legjobb módszer a szexuális életerő növelésére. Továbbá a tehéntej és az ebből készült tejtermékek fogyasztása is elengedhetetlen csodaszernek számított.

Gyógyszirup

A feljegyzések alapján az orvos magán is kipróbálta és úgy találta, hogy igen gyorsan hat. A recept szerint a gyógyszerbe kínaifahéj, lenmag, bors, hámozott édesmandula, sárgarépamag, szegfűszeg, sáfrány, ánizs, lucernamag és szerecsendió szükségeltetik. Az összemorzsolt fűszernövényeket kevés mézzel vegyíti és reggel este egy kávéskanálnyi mennyiség elfogyasztása ajánlott.

Gyógyital

Létezett potencianövelő gyógyital recept is. Vad sárgarépa magját, édesköményt, mentalevelet, valamint vad majoránnát és mazsolát kellett összekeverni és leforrázni. 24 órára ázni hagyták másnap pedig leszűrés nélkül gyömbérrel, sáfránnyal, szegfűszeggel fahéjjal és borssal összefőzték, egészen addig míg össze nem állt. Fogyasztás előtt le kellett törni belőle egy darabot és feloldani egy uncia vízben.

Külsőleg alkalmazható gyógykenőcs

Néhány összezúzott krizantém fejre jázminolajat öntve máris készen kapott férfierőt növelő külsőleg alkalmazható gyógykenőcsöt kaphattak az emberek.

A jövő potencianövelői

Nagy áttörést a XVII. században a kávé elterjedése okozott. Ugyanis az energiát adó, ízletes fekete italt akkoriban elsőszámú potencianövelőként tartották számon. A XX század embere már az osztrigára és a csokoládéra esküdött. Illetve szintén ekkor kezdtek elterjedni a különböző férfi potenciát növelő gyógyszerekbe és kapszulákba zárt készítmények.

Mindannyian ismerjük a kis kék tablettáról szóló vicceket, forgalmazása azonban az európai országokba tiltott. Azonban napjainkra bármelyik drogéria polcán vagy akármelyik gyógyszertárban hozzájuthatunk a biztonságos többnyire növényi és vitamin alapú férfi szexuális erőt támogató készítményekhez.

Hasonló bejegyzések