Manapság egyre többen fordulnak az öngondoskodás felé az egészségük kapcsán is, mert úgy értik, ha az állami rendszerben bíznak, nem kapnak megfelelő ellátást. A magán egészségbiztosítások pont azért jöttek létre, hogy segítséget nyújtsanak mindenkinek a korszerű és gyors egészségügyi ellátás elérésében.

Persze még mindig akadnak olyanok, akik pénzkidobásnak tartják, hiszen minek ilyesmi, ha ott a TB. A TB-t fizetem, tehát jogosult vagy az egészségügyi ellátásra ingyen is. Ez valóban így van, viszont egy betegség esetében egyáltalán nem mindegy, hogy mikor is kapjuk meg az ellátást, a diagnózist, vagy a szükséges kezeléseket.

Arról is sok vita folyik a kétkedők körében, hogy mit is térít egy egészségbiztosítás. Még mindig tartja magát az a tévhit, hogy a biztosító csak akkor tért, ha a kijelölt rendelőt keressük fel, ez pedig már a legtöbb biztosító esetében nem így van. Tény persze, hogy az egészségbiztosítás hatáskör attól függ, hogy milyen csomagot kötünk, de még egy alap biztosítás is sokkal több lehetőséget rejt magába, mint azt elsőre gondolnánk.

Még egy alapfokú csomag is kiterjedhet a kórházi költségekre, a műtői díjra, intenzív és szubintenzív osztályon történő kezelés, szakorvosi díjakra, és persze számos laboratóriumi, röntgen, és diagnosztikai vizsgálatra.

A szakorvosi díjakon és vizsgálatokon túl

A biztosítások sok esetben a krónikus betegségek kezelését is téríthetik, de akár a beültetett protézisek költségét is. Emellett nemcsak a kezelés finanszírozásában kaphatunk segítséget az egészségbiztosítás által. Térítheti ugyanis a házi ápolás díját, de a betegszállítást is. Minél nagyobb a biztosítási csomag, annál több szolgáltatást vehetünk igénybe.

Magasabb csomagok esetén akár a külföldi hazaszállítást is térítheti a biztosító, ha kint sérülünk vagy betegszünk meg. Terhesgondozás, baleseti fogászati kezelések, de még holttest hazaszállítást, vagy akár a gyógyszereinket is megspórolhatjuk, ha megfelelő egészségbiztosítást kötünk.

Amikor egészségbiztosítást szeretnénk kötni, mindenképp érdemes megnézni a biztosító különböző csomagjait, és akár segítséget is kérni, hogy mely csomag lesz számunkra a megfelelő.

Hasonló bejegyzések