Ha időről időre megjelenő erekciós problémák, nem feltétlenül adnak okot aggodalomra. Ha azonban a merevedési zavar folyamatos gond, az stresszt okozhat, befolyásolhatja az önbizalmat, és hozzájárulhat a párkapcsolati problémákhoz. Az erekció megszerzésével vagy fenntartásával kapcsolatos problémák a már meglévő, kezelést igénylő egészségi állapot jelei is lehetnek.

Okok a háttérben

A férfiak szexuális izgalma összetett folyamat, amely magában foglalja az agyat, a hormonokat, az érzelmeket, az idegeket, az izmokat és az ereket. A merevedési zavarok a fenti tényezők bármelyikének problémájából adódhatnak. Hasonlóképpen, a stressz és a mentális problémák is okozhatnak merevedési zavarokat, vagy súlyosbíthatják azokat.

Néha a baj fizikai és pszichológiai problémák kombinációjára vezethető vissza. Például egy kisebb fizikai betegség, amely lelassítja a szexuális reakciót, aggodalmat kelthet az erekció fenntartása miatt. Ez a szorongás merevedési zavarokat okozhat vagy súlyosbíthatja azokat.

Mikor kell orvoshoz fordulni?

A következő esetekben érdemes felkeresni a háziorvost: amikor valaki aggódik az erekciója miatt, vagy egyéb szexuális problémái vannak, például magömlési zavarok. Ha a férfi cukorbeteg, szívbeteg, vagy más ismert egészségi állapota van, amely összefüggésbe hozható a merevedési zavarokkal.

A megelőzés sok párnak segíthet

A merevedési zavarok megelőzésének legjobb módja az egészséges életmód és a meglévő egészségügyi állapotok kezelése Egy cukorbetegnek, szívbetegnek vagy más krónikus betegségben szenvedő egyénnek együtt kell dolgoznia az orvosával. A doktor mindig megfelelő gyógyszerekről és kezelésről gondoskodik, ami a szexuális problémát is javíthatja.

Nagyon fontos, hogy a férfia ellátogasson az orvosához rendszeres szűrővizsgálatokra, hogy még idejében kiszűrjék a problémát. Emellett ajánlott abbahagyni a dohányzást, valamint korlátozni az alkoholfogyasztást is.

A stressz csökkentése és a rendszeres testmozgás mindenkinek segít. Ha azonban súlyos szorongásról, depresszióról vagy más mentális problémáról van szó, akkor fontos szakértő segítségét kérni.

Hasonló bejegyzések