Nem vagyunk egyformák, és a hétköznapokban ránk nehezedő problémákat, a stresszt, a munkahelyi vagy családi feszültséget, gondokat mindnyájan másként vezetjük le. Vannak, akik a sportra esküsznek, mások a táncra, megint mások kézművesség segítségével billentik vissza magukban az egyensúlyt.

Azonban akadnak szép számmal olyanok is, akik valamilyen droghoz nyúlnak, hogy ellazuljanak és lassítsák gondolataikat. Az alkohol széles körben ismert és sokak által elfogadott módja annak, hogy az ember a nap végén relaxálni tudjon.

Legyen szó borról, sörről, esetleg valamilyen égetett szeszről, aki az alkoholtól várja a megnyugvást, az élet számos területén tapasztalhat nehézségeket – ha nem is azonnal.

A függőséggel hatása a szerelemre

Szerelmünk mindennapi nehézségei a mi életünket is befolyásolja. Amennyiben párunk az alkoholt választja, mint eszközt, amely segítségével ki tud kapcsolni, el tud lazulni és csak így képes eltávolodni a hétköznapok szürkeségétől, gondjaitól, előbb-utóbb elkerülhetetlen, hogy a szexuális életben is megjelenjenek a problémák.

Az alkoholfüggőség legtöbbször lassan bontakozik ki, az alkohol, mint élvezeti szer eleinte kis mennyiségben is el tudja látni azt a feladatot, amit a használója szán neki: azaz könnyebbé tudja varázsolni a napokat, estéket, sőt, enyhe alkoholos befolyásoltság alatt az első időkben a szex is mámorosabb.

A jóból sosem elég, de vajon megéri-e

Bizonyos idő elteltével számítani lehet arra, hogy az egy-két pohár elfogyasztott alkohol helyett három-négy pohárkával kell inni a kívánt hatáshoz, az ellazuláshoz, a gondok elengedéséhez – vagy inkább a gondolatokból való kizárásához –, ugyanakkor megjelenthetnek a libidóval kapcsolatos nehézségek.

Ezt követheti idővel a merevedési zavar, amely széles körben érinti a férfiakat, általában életében legalább egyszeri mindenki tapasztal zavarba ejtő lanyhulást kortól, helyzettől és életszakasztól függetlenül. Szerencsére a piacon számos megoldást kínálnak a gyártók a természetes étrend-kiegészítőktől kezdve a szakorvos által felírható gyógyszerekig.

Hasonló bejegyzések