A szex nemcsak szórakozásnak nevezhető, hanem az érzelmi állapotunkat is a helyére teszi. Az állatoknál ösztönös dologként lép fel, az ember azonban kontrollálni tudja a vágyait, miközben a szexuális együttlétek után sokkal jobban érzi magát. Egy kiadós szeretkezés rengeteg izzadással jár, amiért a bőrünk kifejezetten hálás lesz.

Kitágulnak a pórusaink, a bőr jobban szellőzik, a hormonok pedig nagyon erősen dolgoznak. Nem véletlen, hogy egy kiadós esti kaland után sokkal szebbnek fogjuk látni magunkat. Ha tehát nincs pénzünk rendszeresen kozmetikushoz járni, akkor választhatjuk a kufircolást is.

Szex közben nagy mennyiségű endorfin termelődik a szervezetünkben, amit a legtöbben boldogsághormonként ismernek. Ennek a hormonnak hála kevésbé érzünk fájdalmat, úgyhogy a tipikus „fáj a fejem” kifogások érvényüket vesztik. Ha a párunk ezt hozza fel, akkor mondjuk el neki, hogy pontosan nálunk van a megoldás. Ha ez nem győzi meg, akkor arra is rátérhetünk, hogy a rendszeres nemi életet élők erősebb immunrendszerrel rendelkeznek.

Boldog testben boldog lélek

Visszatérve kicsit az endorfinra, nemcsak a fájdalom fog elmúlni, hanem nyugalom és boldogság éri a testet. Ha kiegyensúlyozottságra vágyunk, akkor érdemes rendszeresen szeretkezni, mivel utána sokkal jobban érezzük majd magunkat. Az igazi optimisták nem biztos, hogy az elejétől fogva így születtek, lehet, hogy csak sokat szexelnek a párjukkal. A mai világban mindennél fontosabb a megelégedés és az életminőség javítása, főleg, ha az egész napunkat a munkával és a gyerekekkel töltjük. Legalább estére legyen izgalmas programunk!

Sokan azt mondják, hogy a szex fogyaszt, de ne feledkezzünk meg arról, hogy formál is. Ma rengeteg póz közül tudunk választani, ahol a has, a fenék és a comb is formálódik, az intim izmokról nem is beszélve. Láthatjuk, hogy a rendszeres szeretkezés jó és hasznos, úgyhogy érdemes mindent megtenni az érdekében. Ha pedig erekciós problémák miatt nem merünk lépni, akkor próbáljunk ki természetes készítményeket. A szexért tényleg megéri!

Hasonló bejegyzések