Sajnos egyre inkább népbetegséggé válik az elhízás, amiatt pedig számtalan betegség alakul ki, amelyek megelőzhetőek lennének egy életmódváltással. A folytonos ülőmunka, a vitaminszegény életmód, a nulla testmozgás mind-mind rosszat tesz a szervezetünknek, úgyhogy itt az idő változtatni!

Az első lépések

Soha ne mondjuk, hogy majd holnaptól fogyózom, majd a jövő héttől nekikezdek, vagy az újévre toljuk, mint minden mást. Nem szabad! Itt a tavasz, elég kellemes az idő, hogy előszedjük a futócipőnket, a drótszamarunkat, vagy a focilabdát a garázs mélyéről, és elkezdjük sportolni. Teljesen mindegy, hogy mit, a lényeg a mozgás. Ha a barátainkkal együtt érezzük jól magunkat, akkor ne hagyjuk ki őket se a buliból. Akin kevés súlyfelesleg van, az mehet konditerembe izmosítani, szálkásítani is – ezt a nagyobb túlsúllyal rendelkezők is megpróbálhatják, bár nekik elsősorban a folyamatos aktív mozgás a javallott az első időkben.

Élelmiszerek, étrend-kiegészítők

A sportolástól megváltozhat a szervezet igénye az ételekre.  Felejtsük el a zsírok, lisztes, végletekig cukrozott kajákat és italokat, csak hízik tőle az ember, jobban nem fogja érezni magát. Természetesen nem szükséges teljesen megvonni magunktól, hiszen az ember a tiltott gyümölcsre vágyik a legjobban.
Forradalmasítsuk a saját étkezésünket, együnk egészséges ételeket, igyunk cukroktól mentes italokat, akár követhetünk is valamiféle diétát. Vigyünk be a szervezetünkbe fehérjét is, és a vitaminokat se hanyagoljuk el, hogy minél fittebbek legyünk minél hamarabb.
A fogyást elősegítő, zsírégető tablettákkal bánjunk óvatosan, a legtöbb semmit sem ér, ha nem mozgunk mellé. Viszont az egészséges, vitaminokban gazdag táplálkozás, az edzés biztos, hogy előbb-utóbb mindenkinek elhozza a kívánt álomsúlyt.

Hasonló bejegyzések