Az életkor előrehaladtával változhat a szexuális teljesítmény és a szexuális vágy is. Előfordulhat, hogy több előjátékra lehet szükség, vagy épp a pénisznek több stimulációra van szüksége az erekció eléréséhez és megtartásához.

Időről időre változhat a szexuális vágy is, azonban ha drasztikus változásokat élünk át saját testünk működését illetően vagy párunknál tapasztalunk ilyesmit, akkor érdemes utánajárni a dolgoknak.

Tanulmányok kimutatták, hogy az életkor előrehaladtával egyre többeknél jelennek meg a merevedési zavarok. Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy ennek pszichológiai okok állnak a hátterében, a kutatók azonban ma úgy látják, hogy az 50 év feletti férfiaknál a tartós merevedési zavarok 90 százalékában fizikai tényezők állnak a háttérben. Különbséget kell tenni a tartós és átmeneti zavarok között, és ennek fényében megvizsgálni, hogy mi a tartós merevedési zavarok oka.

Szoros kapcsolat

Fontos azt is tisztázni, hogy az életkor csak egy szám, további tényezők is nagymértékben befolyásolják az erekció képességét, ilyen a fizikai aktivitás, az alkoholfogyasztás, dohányzás, bizonyos gyógyszerek rendszeres fogyasztása. Több kutatás is vizsgálta az életkor és a potenciagondok közötti összefüggést, ebben arra jutottak, hogy szoros a kapcsolat a kettő között.

 

Nem kell azonban idősebb korban sem lemondani az élvezetekről, sok múlik az általános egészségi állapoton és a lelki tényezőkön, a párkapcsolat milyenségén. Az egészséges életmódot folytató és krónikus betegséggel nem rendelkező férfiaknál volt a legalacsonyabb a merevedési zavarok kockázata egy kutatás szerint.

Életkorra lebontva pedig a különbség a 65-79 éves korosztályban volt a legnagyobb a különbség abban a vizsgálatban, mely során 31 ezer férfit faggattak ki szexuális életükről. Azok a férfiak, akik hetente legalább három órát mozogtak, 30 százalékkal alacsonyabb volt a merevedési zavarok kockázata, mint azoknál, akik keveset mozogtak.

Az elhízás, dohányzás szintén összefüggésben állnak a potenciazavarok kialakulásával. Minden életkorban. Hosszú távon az átmeneti zavarók állandósulhatnak, ez pedig hatással van az önbecsülésre, párkapcsolat egészére is.

Hasonló bejegyzések