A párkapcsolatok általában 3 emberből tevődnek össze, ez pedig az aktuális pár és egy ex. Hiába próbáljuk emberien lezárni a múltat, valakinek a régi kapcsolata így is megpróbál beférkőzni. Ez sokszor úgy történik, hogy a tényleges ex nincsen a közelünkben, hanem szinte végig fejben dől el a játék.

Ezek a gondolatok sajnos előbb vagy utóbb meg fogják mérgezni az életünket, ráadásul nagy árat fogunk fizetni, az új kapcsolatunk is rámehet. Nézzük, hogy mik a jelei annak, ha a mérgező exünk tovább kísért minket.

Hasonlítgatás

A hasonlítgatás nem szép dolog. Amikor folyton azon jár az agyunk, hogy a másik mennyivel szebb volt, mennyivel jobb volt, akkor nem fogunk tudni pozitívan nézni a szerelmünkre. Ahhoz, hogy új kapcsolatba tudjunk lépni, muszáj a régit lezárni. Ha gondolatban mindig a másikhoz mérjük új párunk adottságait, akkor még a kimondott szavak nélkül is megmérgezzük a kapcsolatot.

Felejtsük el, hogy a másik mit tudott, esetleg mit nem tudott, és fogadjuk el, hogy az emberek bizony különbözőek. Mi sem akarnánk, hogy az előző kapcsolatból megmaradt emlékekhez hasonlítgassanak bennünket.

Még szeretem

Az is veszélyes, amikor még mindig táplálunk érzések a másik iránt, bár az elválás már hetekkel, vagy hónapokkal ezelőtt megtörtént. Ha bent ragadunk a múltban, akkor nem tudunk tovább lépni, és nem fogjuk megtalálni a jelenünket sem. Ilyenkor az ember hajlamos a régi képek nézegetésére, vagy a közösségi média figyelésére.

Minél több időt töltünk azzal, hogy felidézzük az együtt eltöltött közös pillanatokat, annál nehezebben fogunk valaki másba beleszeretni.

Az intimitás

Az exek úgy is bele tudnak mászni a kapcsolatunkba, ha rossz emléket hagytak maguk után. Gyakori eset, hogy az intimitás szenvedett hiányt valamilyen formában, ami ahhoz járul hozzá, hogy az új párunkkal nehezen találjuk meg a közös szálat. Ez nőknél ahhoz vezethet, hogy ne kívánják az együttlétet, a férfiak pedig impotenciát is érzékelhetnek.

Ezt csak úgy tudjuk legyőzni, ha teljesen lezárjuk magunkban a történteket, és csak akkor kezdeményezünk az új párunk felé, amikor már tényleg készen állunk.

Hasonló bejegyzések