A lökéshullám terápia annyit takar, hogy egy készülék segítségével olyan hanghullámot képesek kelteni a szakemberek, mely vérbőséget okoz és kellően felgyorsítják a páciens vérkeringését is. Ez a felgyorsult vérkeringés pedig a gyógyulási folyamatot gyorsítja fel.
Ezek a gyorsan terjedő akusztikus hullámok bejutnak a testünkbe és képesek egy olyan öngyógyító folyamatot előidézni, mely kezelés után hetekig ki fog tartani szervezetünkben. A kezelés következtében a vérkeringés felgyorsul, így gyorsabban eltudja szállítani a gyulladás salakanyagait, melyek akár évek óta lerakódhattak szervezetünkben. A kezelt emberek 80%-a már 4-6 kezelés után észlelte a változást.

Milyen problémákon képes segíteni a lökéshullám?

A gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és gyógyító hatással bíró lökéshullám számos területen beválik, legyen szó nyaki panaszokról, vállfájdalmakról, derékfájdalmakról, vagy akár sportsérülésekről.
1. Nyaki panaszok: A nyakunkban sűrűn érezhetünk feszült, merev fájdalmat, mely akár hosszú ideig fennállhat és sok kellemetlenséget okozhat. Ennek hátterében állhat ízületi kopás, vagy akár nyakcsigolya ferdülés is.
2. Könyökfájdalmak: A könyök egy igen érzékeny pontja a testünknek, melyet sok sérülés érhet. A könyökfájdalom lehet egy egyszerű mozgásszervi megbetegedés résztünete is, de kialakulhat a golfkönyök, a teniszkönyök, vagy akár a ficam is.
3. Vállfájdalmak: A 40-50 év közötti emberek leggyakoribb problémája nem más, mint a vállízületek körül kialakuló fokozódó meszesedés. 50 év felett pedig nagyon sűrűn előfordul az izomszakadás, mely igen komoly fájdalommal jár, ám szerencsére a lökéshullám terápia ezen is képes segíteni akár pár kezeléssel is.
4. derék és csípőfájdalmak: A mozgásszegény életmódnak és az elhízásnak köszönhetően rengeteg ember küzd derékfájdalomtól, melyhez hozzájárul a sok ülő munka, a kopásos betegségek és a porckorong károsodása is. Csípőfájdalom pedig rengeteg dolog miatt kialakulhat, a túl sok ülés, vagy a túl sok állás azonban biztosan előhozza előbb vagy utóbb a csípőfájdalmakat.
5. Sportsérülések: Éljünk egészséges életmódot, sportoljunk rendszeresen, ám sose terhelje túl magát, hiszen abból komoly és fájdalmas sportbalesetek is lehetnek. Az ugrótérddel sajnos a legtöbb röplabdázó és kosárlabdázó sűrűn találkozik, de a túlterhelés miatt kialakulhat még izomhúzódások, vagy akár izomszakadás is.
A lökéshullám terápia egy olyan természetes gyógymód, mely kellemetlen mellékhatások nélkül képes teljesen meggyógyítani a pácienseket, az illető akár 4-5 kezelés után teljesen panaszmentessé válhat.

Hasonló bejegyzések